Mollie gaat naar school!

Mollie wil graag een AAI-hond worden.

Honden zijn fascinerende dieren. Ze slagen erin om een speciale dynamiek te creëren, en bij te dragen tot het fysieke en emotionele welzijn van kinderen. Gewoon door te zijn wie ze zijn. En dankzij AAP vzw ervaren leerlingen het positieve effect van een speelse, aaibare en knuffelbare hond.

Mollie kan op een verantwoorde manier aan de slag gaan in een klas. Zo kan ze zorgen voor een beter welbevinden in de klas, of helpen met leren lezen of rekenen. Hoe leuk is dat?!

Wil je helpen?

Mollie heeft al enkele dagen op een lagere school en een hogeschool doorgebracht. Volgens de organisatie is ze klaar om effectief opgeleid te worden tot AAI-hond.

Helaas hangt hier een prijskaartje aan vast. De opleiding, ondersteuning en verzekering kost 1500EUR.

Daarom zoeken we sponsors die Mollie willen helpen om AAI-hond te worden.

Deze organisaties helpen Mollie al:

aai-team

AAI staat voor Animal Assisted Interventions.

Hier komt het … AAI-team

Opgeleide vrijwilligers vormen samen met hun huisdier een AAI-team. Hun missie? Op bezoek gaan in woonzorgcentra, therapeutische centra of scholen om er samen een leuke activiteit te doen, of zich onder te dompelen in een hartverwarmende knuffelsessie. Het resultaat: stralende gezichten, gelukkige bewoners en baasjes, én blije huisdieren.

Doorgedreven opleiding

Alle baasjes die samen met hun huisdier een AAI-team vormen, hebben een doorgedreven opleiding gekregen van ons. Daarin focussen we niet alleen op de sociale vaardigheden en de sterktes van hun dier, maar reiken we hen ook de handvatten aan om op de juiste manier om te gaan met de doelgroep die ze bezoeken.